youtube twitter

Κύρια Σημεία Ομιλίας Μαριέττας Γιαννάκου κατά τη διάρκεια των Ημερίδων Μελέτης της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Αθήνα 29 Ιουνίου – 2 Ιουλίου 2009

Τρίτη, 29 Ιουνίου 2010

Άρχισαν σήμερα στην Αθήνα οι Ημερίδες Μελέτης της Κ.Ο. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Κατά την έναρξη των εργασιών ομίλησαν ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Σιούφας και η νέα επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας του ΕΛΚ στο ΕΚ κυρία Μαριέττα Γιαννάκου.

Η κυρία Γιαννάκου τόνισε την πολιτική σημασία που έχει η νίκη των κεντροδεξιών δυνάμεων στις ευρωεκλογές του Ιουνίου και επεσήμανε την ευθύνη της συγκεκριμένης πλευράς για το μέλλον της Ευρώπης.

Η κυρία Γιαννάκου έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην αξία που μπορούν να έχουν οι πολιτικές πρωτοβουλίες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, τη διατήρηση του κοινωνικού μοντέλου και τη νέα ώθηση που πρέπει να δοθεί στη θεσμική συνέχεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. « Είναι φανερό ότι παρά τον ευρωσκεπτικισμό που ανθίζει σε ορισμένες χώρες οι δυνάμεις που στηρίζουν την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση εξακολουθούν να υπερτερούν σημαντικά και αυτό μπορεί να μας επιτρέψει να δώσουμε νέα πνοή στο Ευρωπαϊκό όραμα δημιουργώντας μια πιο ουσιαστική σχέση με τους πολίτες των ευρωπαϊκών χωρών. Η αποχή που παρατηρήθηκε στις ευρωπαϊκές εκλογές ακόμη και σε χώρες όπως η Ελλάδα, μπορεί να σημαίνει ότι μια μερίδα πολιτών θεωρεί ότι υπάρχει στασιμότητα στα ευρωπαϊκά πράγματα και ότι λείπουν ουσιαστικές πολιτικές πρωτοβουλίες. Εδώ ακριβώς καλείται να κινηθεί η πολιτική μας ομάδα. Έτοιμη για την εφαρμογή της Συνθήκης της Λισσαβόνας που αποτελεί το όχημά μας προς το μέλλον, να αναλάβουμε ταυτόχρονα ως Κοινοβουλευτική Ομάδα μαζί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, νέες δράσεις που θα αγγίξουν το μυαλό και την καρδιά των ευρωπαίων πολιτών και θα επαναφέρουν την ευρωπαϊκή ιδεολογία στο προσκήνιο».