youtube twitter

Νέα

Διαβάστε τα νέα της Μαριέττας Γιαννάκου. Μπορείτε, αν προτιμάτε, να επιλέξετε μια από τις παρακάτω κατηγορίες:

Την Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2021, στις 6:30μμ, η Μ.Γιαννάκου θα συμμετέχει στη διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα "ΝΑΤΟ 2030 & Η Στρατηγική Πυξίδα της ΕΕ", που διοργανώνει η Ελληνική Ένωση για την Ατλαντική και Ευρωπαϊκή Συνεργασία (Ε.Ε.Α.Ε.Σ.).

Την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021, στις 6:30μμ, η Μ.Γιαννάκου συμμετείχε στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα την ΕΕ, τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης και τη Δημοκρατία, στο πλαίσιο του διήμερου Διεθνούς Συνεδρίου (16-17/12/21) "Constitution-making and democracy in troubled times".

Την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 7.00μμ, με αφορμή την έκδοση του νέου βιβλίου των Θεόδωρου Πελαγίδη & Μιχάλη Μητσόπουλου από τις διεθνείς εκδόσεις MacMillan Palgrave (London)

 

«Who’s to Blame for Greece? - Life After Bankruptcy: Between Optimism and Substandard Growth»,

Την Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021, στο Fougaro Art Centre Ναυπλίου στις 6:00μμ, απονεμήθηκε στη Μ.Γιαννάκου από την Α.Ε. την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, το Αριστείο του Δήμου Ναυπλιέων «Ι. Καποδίστριας για τις Επιστήμες, τα Γράμματα και τις Τέχνες» για το 2021, στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης των εργασιών των Διεθνολογικών Συναντήσεων, που συμπίπτει με την Κεντρική Εκδήλωση Μνήμης για τον Κυβερνήτη I. Καποδίστρια. 

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Twinning της Βουλής των Ελλήνων με το Κοινοβούλιο της Αρμενίας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με θέμα «Ενίσχυση των μελών και του προσωπικού της Εθνοσυνέλευσης της Αρμενίας στην εκτέλεση όλων των βασικών κοινοβουλευτικών λειτουργιών μέσω πιλοτικής εφαρμογής νόμων και πολιτικών που σχετίζονται με την CEPA».

Την Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 6:00μμ, στο Θέατρο "Χυτήριο", Ιερά Οδός 44, Αθήνα, η Μ.Γιαννάκου μαζί με τους: Παύλο Γερουλάνο, π.Υπουργό Πολιτισμού, Κώστα Ζαχαριάδη, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ και Αντώνη Παπαγιαννίδη, δημοσιογράφο, θα παρουσιάσει το βιβλίο του Αναπληρωτή Καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Γιάννη Κωνσταντινίδη, "μόλις αποφάσισα" - Οι εκλογές του 2019, Οι γειτονιές της Αθήνας, Οι προσωπικές εμπειρίες και τα συναισθήματά μας. Πρόκειται για μια πρώτη συλλογή διηγημάτων με αφορμή την εκλογική ανάλυση.

Την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 9:00μμ, η Μ.Γιαννάκου μίλησε στο 49ο Φεστιβάλ Βιβλίου, στον χώρο εκδηλώσεων του Φεστιβάλ (Ζάππειο) - Σκηνή "Ιωάννης Καποδίστριας" με θέμα: "Οι γυναίκες στην Ελληνική Επανάσταση 1821. Μέσα από την πένα ιστοριογράφων και απομνημονευμάτων του Αγώνα".

Την Τετάρτη, 7 Ιουλίου 2021, το Ινστιτούτο για την προβολή και την ανάπτυξη της Μάνης "Όμοιοι της Μάνης" ανακήρυξε κατά τη διάρκεια σχετικής τελετής την Μ.Γιαννάκου Επίτιμο Μέλος του, αναγνωρίζοντας την συμβολή και τεράστια προσφορά της στην Παιδεία, την Υγεία και την Κοινωνία.

Το Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021, έλαβε χώρα η εναρκτήρια σύνοδος της Ολομέλειας της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης, κατά τη διάρκεια της οποιας οι συμμετέχοντες τοποθετήθηκαν συνοπτικά σε σχέση με τα θέματα τα οποία κατά την άποψή τους πρέπει να εξετάσει η Διάσκεψη.

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή - όπως και 19 χρόνια πριν στην «Συνέλευση για το Μέλλον της Ευρώπης» - να είμαι μία εκ των τεσσάρων εκπροσώπων της Βουλής των Ελλήνων στη «Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης» #CoFoE, μαζί με τον Δ.Καιρίδη από την ΝΔ, τον Γ.Παπανδρέου από το ΚΙΝΑΛ και τον Γ.Μπουρνούς από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σελίδα 1 από 39